FAQ — Vaakgestelde vragen

Ik wil graag bij een vereniging gaan, kan ik zomaar op elke activiteit binnen wandelen?

Op het grootste deel kan je binnenwandelen, soms is inschrijving nodig. Maar meestal kan je er gerust bij, op eender welk moment van het jaar! Neem misschien een vriendje mee, of contacteer iemand bij het bestuur om vragen te stellen

Ik wil graag bij een kring of club, maar wil me niet laten dopen, moet dat?

Hoewel een doop helemaal niet zo eng is, snappen we helemaal dat niet iedereen dit wil doen. Je hoeft dan ook niet bang te zijn, naar het grootste deel van de activiteiten kan je gewoon zonder gedoopt te zijn! Enkel sommige cantussen van sommige verenigingen zijn gesloten, maar vraag dit gerust eens na bij mensen van de verenigingen zelf.

Wat is Durf Doen?

Durf Doen is een project van de Gentse Studentenraad, de Vergadering der Konventsvoorzitters en Zeus WPI. Het doel is alle studentenverenigingen die erkend zijn aan de UGent bekend te maken bij de studenten. Zo kan iedere student een vrije tijdsbesteding vinden die bij hen past. Want de UGent is meer dan studeren alleen.

Mijn vereniging staat er niet tussen/De informatie over mijn vereniging is incorrect. Wat kan ik hier aan doen?

Iedereen kan de informatie voor zijn eigen vereniging aanpassen met een pull request, je vindt hier de instructies om dat heel eenvoudig te doen. Als je computers eng vindt mag je ons ook altijd een mailtje sturen.

Wat is een konvent?

Verenigingen zijn gegroepeerd in konventen. Deze konventen ondersteunen hen op allerlei manieren, zoals het organiseren van sporttornooien, het verdelen van subsidies en hen advies verlenen over hun werking. Er zijn zeven konventen aan de UGent: het Seniorenkonvent, het Faculteitenkonvent, het Homekonvent, het Werkgroepen- en Verenigingenkonvent, het Politiek-Filosofisch konvent, het Internationaal konvent en het Kultureel Konvent.

Geen antwoord gevonden op jouw vraag? Contacteer ons!